Lintukoto

Yleensä linnut aloittavat pesän rakentamisen keväällä tai alkukesästä. Somevaaria voisi aktiivisen Twitter-käyttönsä vuoksi kutsua myös tavallaan sirkuttajaksi. Somevaari eroaa muista pesänrakentajista siinä, että hän aloittaa "parinsa" (vaimo, Soile Niittymäki) kanssa rakentamisen vasta loppukesästä.

Soran Somevaarin tontille ajaa paikallinen yrittäjä.

Puolitoistakerroksinen talo nousee Myrskylään järven rannalle, kaava-alueelle taajamaan. Urakoitsijaksi valikoitui laajan tarjousvertailun jälkeen paikallinen J&M rakennusliike. Heidän tarjouksensa ei ollut halvin, mutta se oli kohtuuhintainen. Valintaan vaikutti paljon myös urakoitsijan hyvä maine paikkakunnalla ja lähialueella.
Emme valinneet valmista talopakettia vaan suunnittelimme talomme kaavamääräysten rajoissa itse yhdessä urakoitsijan kanssa. Tästä suunnittelutuesta ei veloitettu erikseen. Tästä syystä myös hintavertailu talopakettien kanssa oli hieman vaikeaa. Muutimme suunnitelmaa useamman kerran.
Lopullisen pohjapiirustuksen ja rakennusluvan mukaan kerrosala tulee olemaan 128 neliötä ja asuinpinta-ala 113 neliötä. Rakentaminen alkoi juuri ja talon pitäisi olla valmis suunnilleen ensi vapuksi.

Lienee ihan hyvä tapa muuttaa kuntaan työllistämällä ensin paikallisia yrityksiä vähäksi aikaa? 
Tulen seuraamaan rakennusprojekstin etenemistä tässä blogissani ja myös You Tubessa Somevaari kanavalla.
Somevaari ja J & M:stä J eli Jukka Keisala rakentamisen startissa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aasialainen keittiö Kellokoskella

Board Game

Autoon renkaat