Kortiston juhlatila

Ohkolan kylä sijaitsee Mäntsälässä, lähellä Kellokoskea, ja Ohkolan kylän laitamilla sijaitsee Kortiston tila. Etsiessämme paikkaa merkkipäivän viettoon löysimme sen tiedot netistä, kävimme katsomassa ja ihastuimme! 
Sieltä löytyivät kaikki haluamamme elementit: tunnelmallinen juhlatila, hyvin varustettu keittiö ja mahdollisuus majoittumiseen. 


Se oli pitkämatkaisten vieraidemme kannalta tärkeää, koska heidän olisi ollut hankalaa lähteä juhlien jälkeen majoittumaan jonnekin kauemmas. Teimme juhlaruoat itse kotona, mutta paikan päällä oli ison jääkaapin ja coolerin lisäksi tehokas kiertoilmauuni ja mikro, joilla pääruoan lämmittäminen sujui nopeasti, sekä huippunopea tiskikone – kaikki tärkeitä tarjoilun sujuvuuden kannalta. Astiat riittivät hyvin juhlavieraille, joita oli 35. Enempää ei kylmään aikaan saliin mahtuisikaan, mutta lämpimään aikaan käytössä olisi ollut terassi ja tarvittaessa myös juhlateltat.
Kortistossa olisi voinut tehdä paljon muutakin, koska siellä on maan alle rakennetut savu- ja holvisaunat uimalammen rannalla, kuumakylpyallas sekä hieno 20 hengen kota nuotioiltaa varten. 

Jotkut vieraista ryhtyivät heti tilat nähtyään suunnittelemaan työporukan saunailtaa.  Päärakennuksessa on infrapunasauna, joka soveltuu myös liikuntarajoitteisille.
Monet vieraistamme hieman hätkähtivät juhlakutsua, joissa heidät toivotettiin tervetulleiksi Kortistoon, mutta paikan nähtyään kaikki kyselivät, miten olimme niin hienon paikan löytäneetkin. Vanheneminen ei ehkä aina ole niin mukavaa, mutta juhlat olivat kaikin puolin onnistuneet ja siivittävät hyvän mielen muodossa uuden vuosikymmenen aloitukseen. Juhlapaikkaa voi täydestä sydämestä suositella niin perhejuhliin kuin työ- tai harrastusporukoille.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aasialainen keittiö Kellokoskella

Board Game

Autoon renkaat