Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyöstä hyvää sisältöä "kolmanteen elämään".
Kun ihminen jää eläkkeelle, hän usein ymmärrettävästi haluaa vähän aikaa vain olla ja nauttia vapaa-ajasta, lomasta joka ei pääty.

Somevaari käy tapailemassa Olli Kippilää 87 v. Kustaa Adolf hoivakodissa.
Pitkän päälle aika voi kuitenkin käydä tylsistyttäväksi. Tv:n päiväohjelmat lakkaavat ehkä kiinnostamasta. Osalle lapsenlapset antavat riittävästi puuhaa ja sisältöä elämään, mutta ei kaikille. Silloin yksi hyvä vaihtoehto voisi olla vapaaehtoistyö. Monelle meistä ikääntyvistä on kertynyt elämän varrella erilaista osaamista. Sitä voisi vielä eläkepäivinäkin jakaa kolmannella sektorilla. Ja samalla voisi olla avuksi ja hyödyksi yhteisölleen. Tuntisi yhä kuuluvansa johonkin. Tuntisi olonsa tarpeelliseksi.
Tunti, pari viikossakin jotain hyvää tekemistä, vapaaehtoistyötä, voisi antaa kummasti virtaa ja sisältöä elämään. Sieltä voisi saada myös uusia, hyviä ystäviä. Sen avulla voisi kenties myös pitää huonon tekemisen loitolla. Turhan moni sortuu päivittäiseen oluen naukkailuun kun aika käy pitkäksi, eikä keksi järkevää, mukavaa  tekemistä. Se tapa rappeuttaa jatkuessaan sekä mielen, että kehon.
Kansalaisareena on ainoa kaikkien vapaaehtoistoimijoiden edunvalvoja Suomessa. 

Klikkaa tästä http://www.kansalaisareena.fi/ niin saat lisätietoa.

Vapaaehtoistyö voisi olla hyvä lääke yksinäisyyteen ja suoranaiseen syrjäytymiseen myös eläkeläisille. Hyvää sisältöä, ystäviä ja virkeyttä vapaaehtoistyöstä! Somevaari suosittelee!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aasialainen keittiö Kellokoskella

Board Game

Autoon renkaat