Vaakku


RAVINTOLA VAAKKU – MAKUELÄMYKSIÄ MERELLISESSÄ YMPÄRISTÖSSÄ


Kesäisellä Itä- ja Kaakkois-Suomen kiertueella pysähdyimme pariksi päiväksi Kotkaan ja vietimme aurinkoisen päivän Varissaaressa. Se on entinen linnoitussaari, Fort Elisabeth, joka on jo pitkään ollut kotkalaisten kesäinen retkikohde. Omaa venettä ei tarvita, sinne pääsee kerran tunnissa Sapokasta, eikä matkakaan kestä kuin kymmenisen minuuttia.
Meille sattui aurinkoinen keli ja nautimme siitä ja uimisesta saaren uimarannalla. Nälän iskiessä suuntasimme saaren ravintolaan, Vaakkuun, joka on vanhassa pyöreässä linnakkeessa. Arvelimme, että sieltä saa jotain pikaruokaa. Hämmästykseksemme ravintola olikin lähiruokaan keskittyvä laadukas ravintola, jonka ruokalistalta löytyi ihan muuta kuin makkaraperunoita. Me päätimme kokeilla päivän kalansaalista, joka oli sinä päivänä kuhaa, ja kukonpoikaa, appelsiinikastiketta ja korvasienirisottoa. Seurueen lapsetkin löysivät mieleisensä ruokalajit heti lastenlistalta. Kaikki ruokailijat olivat annoksiinsa erittäin tyytyväisiä. Yhdistelmä ihania makuja kauniissa, merellisessä ympäristössä auringon kimallellessa aalloilla vanhan linnakkeen pyöreistä ikkuna-akkunoista tarkkailtuna muodostui yhdeksi kesän kohokohdista.
                            Vaakun osaava, ystävällinen henkilökunta

On upeaa, että kesäisessä Suomessa löytyy paikkoja, joissa ei mennä siitä, missä aita on matalin, vaan asiakkaalle tarjotaan vatsan täytteen lisäksi makuelämyksiä kunnianhimoisella otteella!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aasialainen keittiö Kellokoskella

Board Game

Autoon renkaat