Vaakku
RAVINTOLA VAAKKU – MAKUELÄMYKSIÄ MERELLISESSÄ YMPÄRISTÖSSÄ
Kesäisellä
Itä- ja Kaakkois-Suomen kiertueella pysähdyimme pariksi päiväksi Kotkaan ja
vietimme aurinkoisen päivän Varissaaressa. Se on entinen linnoitussaari, Fort
Elisabeth, joka on jo pitkään ollut kotkalaisten kesäinen retkikohde. Omaa
venettä ei tarvita, sinne pääsee kerran tunnissa Sapokasta, eikä matkakaan
kestä kuin kymmenisen minuuttia.
Meille
sattui aurinkoinen keli ja nautimme siitä ja uimisesta saaren uimarannalla.
Nälän iskiessä suuntasimme saaren ravintolaan, Vaakkuun, joka on vanhassa
pyöreässä linnakkeessa. Arvelimme, että sieltä saa jotain pikaruokaa.
Hämmästykseksemme ravintola olikin lähiruokaan keskittyvä laadukas ravintola,
jonka ruokalistalta löytyi ihan muuta kuin makkaraperunoita. Me päätimme
kokeilla päivän kalansaalista, joka oli sinä päivänä kuhaa, ja kukonpoikaa,
appelsiinikastiketta ja korvasienirisottoa. Seurueen lapsetkin löysivät
mieleisensä ruokalajit heti lastenlistalta. Kaikki ruokailijat olivat
annoksiinsa erittäin tyytyväisiä. Yhdistelmä ihania makuja kauniissa,
merellisessä ympäristössä auringon kimallellessa aalloilla vanhan linnakkeen
pyöreistä ikkuna-akkunoista tarkkailtuna muodostui yhdeksi kesän kohokohdista.
Vaakun osaava, ystävällinen henkilökunta
On upeaa,
että kesäisessä Suomessa löytyy paikkoja, joissa ei mennä siitä, missä aita on
matalin, vaan asiakkaalle tarjotaan vatsan täytteen lisäksi makuelämyksiä
kunnianhimoisella otteella!
Vaakun osaava, ystävällinen henkilökunta