Huvipuistossa

Ollessani retkellä Savossa pojantyttärieni kanssa (7 ja 11 vuotiaat Inka ja Nina) minulle esitettiin pyyntö: "Mennäänkö käymään huvipuistossa"?
Mikäs siinä, mennään vaan, vastasin. Muistin, että Mikkelissä on Visulahti , eikä meillä ollut matkaa sinne kuin reilut sata kilometriä.
Soitin siis Visulahteen ja varasin mökin neljälle.
Jo matkalla oli mustia pilviä taivaalla ja sade oli alkanut ennen kuin pääsimme Visulahteen. Huvipuistoon vesisateella? Eihän siellä voi tehdä mitään? Väärin! Visulahdessapa voi. "Lukuisat kiipeily-, hyppimis – ja seikkailupaikat on tarkoitettu aktivoimaan lapsia ja löytämään liikkumisen riemun". 

                                           Kuvassa tytöt laskevat liukumäessä sisätiloissa.

Jos sää olisi ollut suotuisampi, Dinosauriassa olisi ollut erillinen vesipuistoalue, jossa iso uima-allas liukumäkineen, Waterplay-toiminto sekä muita hauskoja vesitoimintoja.
Mutta sateen ropistessa löysimme muuta iloa puistosta. Menimme mielenkiintoiseen vahakabinettiin, jossa tytöt viihtyivät varsin kauan.

                                    Tässä kuvassa poseeraamme kansainvälisten huippunimien edessä. 
                                         Esimerkiksi vasemmalla paavi ja oikealla prinsessa Diana. 

Vahanuket olivat korkeatasoisia, laadukkaita ja niiden esittämät henkilöt varsin hyvin tunnistettavia.
Näitten puuhien jälkeen mökissä oli hyvä levähtää. Mökkimme oli varsin korkeatasoinen. Olohuone jossa myös takka ja perusvarusteltu keittiönurkkaus, sekä kaksi makuuhuonetta (molemmissa kaksi vuodetta). Ja oma sauna totta kai. 

Tässä vaiheessa olikin jo nälkä. Menimme siis alueen ravintolaan ja söimme myöhäisen lounaan seisovasta pöydästä. Lounaasta voisi sanoa, että se oli isojen huoltamoketjujen tasoa. Ihan maittavaa kotiruokaa tyyliin lihapullia, nakkeja, ranskalaisia/perunamuusia ja salaatti/raaste -valikoima. Uskoisin hinta/laatu -tason riittävän useimmille perheille arkilounaaksi.

Illalla oli mukava lämmittää mökin sauna ja katsella telkkaria. Takkaan emme viitsineet tulta laittaa, vaikka puita oli varattu sitä varten. 

Vielä aamulla kävimme erillisessä rantasaunassa jossa miesten ja naisten puolet erikseen. Ja saunasta tietysti aamu-uinnilla, jota löylyjen ansiosta ei "viileähkö" sääkään haitannut. Aamiainen ravintolassa maistuikin sitten pulahduksen jälkeen hyvin.


Me emme enää muuta puuhailleet, mutta Visulahdessa voi Visulahti kotisivu mukaan:


"Huvipuistopäivän yhteydessä voit kokeilla esimerkiksi minigolfia, tennistä, frisbeegolfia, beachsocceria, lentopalloa, sulkapalloa, mölkkyä tai petankia. Kaikki toiminnot ovat maksuttomia Visulahdessa majoittuville ja leiriytyville. Varusteet ja pihapelit voit lainata leirintäalueen vastaanotosta".Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aasialainen keittiö Kellokoskella

Board Game

Autoon renkaat