Oiva


Oivallinen ravintola


Olin kuullut Fredin Kolmatta linjaa takaisin laulun lukemattomia kertoja, joten tiesin Oiva-nimisen ravintolan olemassaolosta. Laulussahan Oivan portsari saa takaisin lantin, jonka laulaja oli jäänyt velkaa.

 Koskaan en ollut kuitenkaan käynyt tuossa kuuluisassa ravintolassa Kolmannen linjan ja Porthaninkadun kulmassa, joten oli jo aikakin nauttia siellä sunnuntaibrunssia, kun se remontin jälkeen avautui. Onneksi menimme ajoissa ja olimme varanneet pöydän. Puolen päivän tienoilla sisään alkoi suorastaan tulvia väkeä, ja kun katsoi brunssipöytää, ei yhtään ihmetellyt. Tarjonta oli monipuolista ja maukasta, kivasti etnisillä vivahteilla maustettuina.
Pöydästä löytyi monenlaisia salaatteja ja lämmintä ruokaa, ja jälkiruokapöydästä valikoima suussasulavia herkkuja.

 Seurueemme allergiset arvostivat sitä, että laktoosittomat, maidottomat ja gluteenittomat oli selvästi merkitty, ja tarjontaa oli kaikille. Usein juuri maidotonta ruokaa syövät jäävät jälkiruokapöydässä nuoleskelemaan huuliaan muiden syödessä herkkuja, mutta Oiva oli huomioinut myös heidät.
Ravintola näyttää ensisilmäyksellä pieneltä ja intiimiltä, mutta sivusalien ansiosta sinne mahtuu enemmän kuin alussa arvaisikaan. Kristallikruunujen alla voi siemailla kuohuvaa, antautua kulinaristisille nautinnoille ja nauttia sunnuntaipäivästä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aasialainen keittiö Kellokoskella

Board Game

Autoon renkaat