Something rotten – Jotain mätää

Elämme melko ankeita aikoja, on pandemiaa, sotaa, energiakriisiä ja inflaatiota. Ulkona on pimeää ja sataa ja syksyn ikävimmät vaiheet ovat käsillä. Lahden kaupunginteatterin musikaali Something rotten tarjoaa muutaman tunnin pakoa ankeudesta musiikin, huumorin, tanssien ja kauniiden pukujen parissa.


Itse juoni ei ole kovin syvällinen. Perän veljekset Retu ja Ruune yrittävät pärjätä renesanssiajan teatterimaailmassa, mutta Shakespeare tuntuu aina vetävän pitemmän korren. Nuorempi veli haluaisi kirjoittaa enemmän omannäköisiä tarinoita, mutta menestystä janoava Retu turvautuu ennustajaan, jonka pitäisi nähdä Shakespearen suurimman näytelmän juoni. Ennustaja näkee lähes oikein, Hamletista vain tulee Omelette ja juonesta täysin pöhkö sillisalaatti. Huonostihan siinä touhussa meinaa käydä. Ennustaja kuitenkin näkee, että tulevaisuudessa tehdään musikaaleja.

Musikaaliin on iloisesti sotkettu viittauksia moniin tunnettuihin musikaaleihin, samoin monia eri tanssi- ja musiikkityylejä. Aikaan sopivat tuuli- ja savukoneetkin oli kehitetty. Itseäni nauratti henkilöistä eniten Shakespeare (Tuomas Korkia-Aho), joka rokkikukon elkeineen näytti aivan Andy McCoylta. Laulajista parhaiten onnistui Ruune Perää esittänyt Mikael Saari.

Jos tuntee Hamletin juonen, saa jutusta vielä enemmän irti, mutta varmasti koko yleisö poistui energisen esityksen jälkeen tyytyväisinä.

Kuvassa koko runsas esiintyjäkaarti loppukumarruksia tekemässä.

Teksti: Soile Niittymäki, kuva - Aku Eronen. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juoksun juhlaa 50. Lasse Viren hölkässä

Kesä avattiin Myrskylässä

Kortiston juhlatila