Myrskylän Myrskyn satavuotisgaala sykähdytti

Koulun juhlasali oli täynnä yleisöä. Tilaisuuden juonnon hoiti ammattimaisin ottein Tuomas Kauppinen. Avauspuheessaan Myrskyn puheenjohtaja Aki Henriksson toivotti tasavallan presidentin ja juhlayleisön tervetulleeksi. Hän piti myös ytimekkään katsauksen seuran historiasta ja sen lajikirjosta, joka olikin ainakin minulle pienenä yllätyksenä todella laaja. Campane kuoron ja lasten musiikkiesitykset sykähdyttivät.

Presidentti Sauli Niinistö toi valtiovallan tervehdyksen juhlaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toi valtiovallan tervehdyksen satavuotiaalle seuralle ja juhlayleisölle. Presidentin osallistuminen oli valtavan suuri huomionosoitus tapahtumalle ja hänen saapumisensa odottelu sähköisti tunnelman huippuunsa jo ennen tilaisuuden alkua. Seuraavassa poimintoja/tulkintoja presidentin tervehdyksestä sillä tavalla kuin minä ne koin:

Vaikka seuratoiminta onkin urheilua varten, sillä on paljon myös itseisarvoa. Se tarkoittaa talkootyötä, yhdessä tekemistä yhteisen päämäärän hyväksi. Se vaatii paljon. Myrskylän Myrskylläkin on ollut erilaisia urheilukouluja. On valmentajia, on vetäjiä ja sitten on niitä, jotka vain huolehtivat, että asiat ovat kohdallaan, tai kuljettelevat nuoria sinne tänne. Meidän on syytä arvostaa sitä, että edelleenkin toimimme myös vapaaehtoispohjalta antaen - mutta muistaen, että myös itse saaden. Vapaaehtoistyöstä saa sellaisen tunteen, että myös minä omalta osaltani, yhdessä muiden kanssa, olen ollut tuota työtä tekemässä. Se on ihmiselle arvokasta. Se on sitä varsinkin silloin, jos voi sanoa, että minä olen ollut osaltani auttamassa monia nuoria löytämään elämän polkua.

Presidentti muisteli totta kai myös Lasse Virenin legendaarista Munchenin kympin juoksua. Hän kertoi olleensa sienimetsässä ennen sitä ja hieman eksyneensäkin kiireessä, kun tiesi juoksun olevan alkamassa. Juoksun jälkeen meni kuulemma, ”jos nyt ei aivan hulinaksi, niin juhlinnaksi kuitenkin”.

Tervehdyspuheensa lopuksi presidentti Niinistö arveli, että Myrskylässä mennään lujaa vieläkin. Hän toivotti siihen kaikkea onnea ja menestystä.

Erilaisten esitysten, aktiivisten talkoolaisten palkitsemisten ja kaikkien puheenvuorojen jälkeen nautittiin noutopöydästä monipuolinen ja herkullinen juhla-ateria, jonka jälkiruokana kakkukahvit. Tunnelma oli lämmin ja juhlava koko tilaisuuden ajan.

Kiitos ja paljon onnea virkeä satavuotias Myrskylän Myrsky! Lopuksi muutamia kuvia tilaisuudesta. Paikkani oli aivan salin takaosassa, joten kuvien laadussa on toivomisen varaa. 

Juhlayleisö odottelee presidentin saapumista.


Tuomas Kauppinen juonsi gaalan.

Campane kuoro ja We are the Champions. 

Myrskyn puheenjohtaja Aki Henriksson piti avuspuheen.

Seuran toimintaa esiteltiin videolla ja sen kohokohtina tietysti Lasse Viren.









Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juoksun juhlaa 50. Lasse Viren hölkässä

Kortiston juhlatila

Insinööri Myrskylän kotiseutumuseolla