Valaistus

Valaistuksella on asumisen viihtyisyyttä ajatellen suuri merkitys. Valoilla voidaan vaikuttaa paitsi tunnelmaan, myös siihen, miltä kaikki näyttää. Siksi olisi hyvä uhrata siihenkin hiukan aikaa ja myös rahaa.
Valaistus on tärkeä osa sisustamista.
Olisi hyvä, jos valaistusta voisi edes hiukan muunnella tilanteeseen ja tunnelmaan sopivaksi. Perinteinen yksi lamppu katossa keskellä huonetta ja ehkä jalkalamppu nurkassa, ei anna paljoa mahdollisuuksia. Kun rakennamme itsellemme uutta omakotitaloa, meillä oli nyt ainutlaatuinen mahdollisuus myös valaistuksen suhteen olla mukana jo suunnitteluvaiheessa.
Olihan meillä jotain ajatuksia itsellämmekin, mutta päätimme antaa homman alan ammattilaisille. Sellainen löytyikin ihan läheltä, Järvenpäästä.
Sähkötalo tekee lähes kaikenlaista sähköurakointia aurinkosähköstä alkaen, ja myös ilmalämpöpumput jne. suunnittelusta asennukseen.
Mutta me tarvitsimme apua tällä kertaa vain talomme valaistuksen suhteen.
Pyysin Sähkötalolta siis tarjouksen valaistussuunnitelmasta. Pienen viestittelyn jälkeen lähetin heille sähköpostilla talon piirustukset tarjouksen tekemisen pohjaksi. Tarjous tulikin muutamassa päivässä ja oli kohtuullinen. Hyväksyimme sen. Melko pian saimme niin ikään sähköpostilla ensimmäisen ehdotuksen talomme sisävalaistuksesta (alle viikossa). Se olikin jo melko hyvä, mutta halusimme tehdä siihen vielä pieniä muutoksia.

Kodinhoitohuone.
Sovimme palaverista heidän tiloissaan. Esitimme ajatuksiamme ehdotuksen muokkaamisesta. Suunnittelija teki parissa päivässä pyytämämme muutokset suunnitelmaan ja lähetti 3D kuvat meille. Tulos oli mielestämme upea! Asia oli sillä selvä. Nyt meille tulee taloon juuri meidän taloomme ja meidän tarpeisiimme sopivat valaisimet. Käytämme lähes pelkästään energiatehokasta led-tekniikkaa ja monessa paikassa portaatonta valotason säätöä.
Meidän tarpeemme ja toiveemme Sähkötalo toteutti täydellisesti ja hinta/laatu suhde oli mielestämme hyvin kohtuullinen. Valaistuksen asennuksen suorittaa aikanaan talomme pääurakoitsija Sähkötalon ohjeiden mukaan. Toki asennuksen olisi saanut heiltäkin.

Näkymä eteisestä.
Laitan tähän muutaman kuvan myös Sähkötalon julkisiin ja yritys-tiloihin toimittamista valaistusratkaisuista.
Sähkötalon kotisivu: https://www.sahkotalo.fi/
Jos olet kiinnostunut oman valaistussuunnitelman tekemisestä, ota yhteys Julia Kavanderiin, sähköposti: julia.kavander@sahkotalo.fi   tai puh: 044-7326013.

Aku Eronen
Kirjoittaja on Aku Eronen, Somevaari (r)
r = rekisteröity tavaramerkki.

Blogi on kirjoitettu yhteistyössä Sähkötalon kanssa. Tämä on vasta blogi valaistussuunnitelmasta. Loppukeväällä 2018 kun talo on valmis, luvassa on toinen, kuvallinen blogi valmiista valaistuksesta. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aasialainen keittiö Kellokoskella

Board Game

Autoon renkaat