Tavallista parempi ruokakauppa

Huomasin kerran ohiajaessani, että K-supermarket Pajala mainostaa itseään Järvenpään nopeimmaksi ruokakaupaksi. Se herätti mielessäni pientä hilpeyttä: kuvittelin, kuinka myyjät siellä juoksevat hiukset hulmuten hyllyjä täyttämässä tai kassojen hihnat suihkivat supernopeaa vauhtia. 


Kun sitten kerran pistäydyin kauppaan, oivalsin, että asiointi on nopeaa, koska ei tarvitse kävellä kilometrikaupalla löytääkseen kaiken tarvitsemansa, ja halutessaan saa koko aterian jopa valmiina asti. Nopeuden lisäksi ihastuin kalatiskiin. 
Muissa kaupoissa kalan fileointi tulee joskus kampanjapäivänä kaupan päälle, mutta Pajalan kalatiskillä se kuuluu aina asiaan. Valikoima on monipuolinen ja hinnat kilpailukykyisiä. 
Nykyään, kun haluamme savustaa lohta, auton nokka suunnataan aina Pajalaan, vaikka se ei ole lähin kauppa.

Lihatiskistä löytyy myös monenlaisia erikoisuuksia, ei todellakaan pelkkää sikanautaa. Viimeksi käydessäni huomasin myynnissä kokonaisia kaniineja. En heti uskaltautunut ostamaan, mutta heti kun löydän sopivan reseptin, aion kokeilla.

Kauppa kehittää valikoimiaan jatkuvasti ja nyt siellä on saatavana myös aasialaista ruokaa valmiina. Kiireisenä päivänä kun ei todellakaan ehdi kokkaamaan, voi napata mukaan vaikkapa Thai Cafen tekemiä kevätkääryleitä.

 Ne olivat niin hyviä, että söin heti kaikki pakkauksen neljä käärylettä, eikä puolisolle jäänyt sillä kertaa yhtäkään. Seuraavalla kerralla viisastuneena ostin kaksi pakettia. Muutkin vaihtoehdot näyttivät herkullisilta. Jos ei ole aasialaisen keittiön ystävä, lounastiskistä löytyy tavallista kotiruokaa kilohinnalla mukaan. 

Todellakin nopeaa: pikapyrähdys kauppaan, kotiin ja ruoka pöytään. Silloin kun on aikaa, voi sitten kokata vaikka sitä kaniinia, hirveä tai hevosta – niitä kaikkia löytyy.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aasialainen keittiö Kellokoskella

Board Game

Autoon renkaat