Rauha ratkaisee

Tammikuun 28. päivä 2018 pidetään Suomessa presidentinvaalit. Ehdolla toiselle kaudelle on myös istuva presidentti Sauli Niinistö. Kokosin tähän blogiin mielestäni hänen tärkeimpiä vaaliteemojaan kampanjan nettisivuilta.

Sauli Niinistö Narinkkatorilla. Kuva Aku Eronen.

Mikä on parasta, mitä tulevaisuus voi meille antaa? Rauhaa sotimiselta, yhteiskuntarauhaa, luonnonrauhaa – siis perustaa onnelliselle elämälle.

Rauhaa sotimiselta: Meille on käyttöä rauhantyössä. Suomi on ulkopolitiikassa kokoaan suurempi. 

Yhteiskuntarauhaa: Jokainen on pidettävä osallisena. Eli ”yhdessä”, ”kaikki mukana” tai ”ketään ei jätetä”.

Luonnonrauhaa: Ilmastonmuutos on luomakunnan yhteinen vihollinen ja sen torjumiseksi tulee koota yhteinen rintama. Toimiin on syytä tarttua heti. Luonnon ja ihmisen keskinäinen tasapaino on jo nyt kovalla koetuksella. 
Väestönkasvu merkitsee yhä useammalle ihmiselle hätää ja puutetta ja pakottaa yhä useamman vaellukselle. Ratkaisevaa on, miten naisten asemaa kehitysmaissa kyetään parantamaan. 

Sauli Niinistö on suhtautunut hiukan epäileväisestä perinteiseen presidenttiin liitettävästä ajatuksesta arvojohtajana.


Alla kuitenkin esimerkkejä ja Saulin omia ajatuksia arvojen johdattelusta:
”Pidän arvossa sanapareja vapaus ja vastuu sekä oikeus ja velvollisuus, ne kulkevat käsi kädessä.”
”Hyvinvoivienkin etu on, että olisi mahdollisimman vähän pahoinvointia.””Sijoita hyvän mielen salkkuun, siis lahjoita tarvitseville jos sinulta liikenee.””Kukin kohtuuden mukaan – niin meillä on opittu ottamaan osaa yhteisten vaikeuksien ratkaisuun, ja sillä ne on voitettu.”Talouden ja tasavertaisuuden vastuusta Niinistö muistutti alennuttamalla vuonna 2013 palkkiotaan yli 20 prosentilla. "Tarkoitus oli muistuttaa, ettei voi muilta vaatia tinkimisiä, ellei ensin itse tingi".Syrjäytymisen estäminen on monin eri tavoin ollut Niinistön tavoitteena. Hän nimesi työryhmän, joka toi vahvasti esiin, että jokainen voi tehdä jotain nuoren auttamiseksi, ihan tavallisia asioita. Sanomaa on tehokkaasti tuotu esiin ja samalla on kannustettu vapaaehtoisia toimijoita heidän työssään.Kampanjasivut josta löytyy nämä ja paljon muuta: https://www.niinisto.fi/
Somevaari(r)

Tiivistelmän kokoaja: Aku Eronen, Järvenpää. Kotisivu: http://www.somevaari.fi/  

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juoksun juhlaa 50. Lasse Viren hölkässä

Kesä avattiin Myrskylässä

Kortiston juhlatila