Kappeli – historiallista herkuttelua
Kappeli
sijaitsee aivan Helsingin sydämessä. Samalla paikalla on ravintolatoimintaa
harjoitettu jo lähes 150 vuotta.
Kun astuu Kappelin saliin, historia on
käsinkosketeltavasti läsnä, komeissa kattokruunuissa, kuuluisien taiteilijoiden
maalaamissa teoksissa ja Suomen taiteen kultakauden merkkimiesten
nimikkopöydissä. Juuri tuosta pöydästä Eino Leino tähyili, näkyisikö kavereita
matkalla Kämppiin, tuossa varmaankin iloiset herraseurueet viihtyivät
päiväkausia.
Kappeli ei
kuitenkaan ole jäänyt historiansa hämäriin vaan elää vahvasti myös tätä päivää.
Sinne on suorastaan pakko päätyä, kun käy Helsingissä ihailemassa kauppatorin
vilskettä, Havis Amandaa tai Espan tunnelmaa, tai joulun aikaan Tuomaan
markkinoita. Tällä kertaa juhlistimme 8 vuotta täyttävää suvun pikkuprinsessaa.
Kappelissa aikanaan istuskelleet taiteilijat ovat saaneet nimikkomenunsa, mutta
me valitsimme pääruokalistalta poroa ja hiillostettua siikaa, lapset lehtipihvit.
Annokset olivat kauniita ja herkullisia. Poropihviä en ollutkaan ennen
maistanut. Jälkiruokaakin oli pakko saada, mutta valinta oli vaikea. Osa päätyi
raparperi-juustokakkuun jäätelön kera, osa mansikoihin ja jäätelöön. Jopa
seurueen maitoallergikko sai ihanan sorbetin.
Kappelissa viihtyivät aikansa suuruudet Jean
Sibeliuksesta Albert Edelfeltiin ja L.Onervaan. Niin viihdyimme mekin:
yhdistelmä kaunista, historiallista miljöötä, hienoja maisemia ikkunoista,
hyvää ruokaa ja ystävällistä palvelua kantaa varmaan seuraavatkin 150 vuotta.
Onnea Kappelille!
Kappelin kotisivu: Klikkaa tästä Kappelin kotisivulle
Kappelin kotisivu: Klikkaa tästä Kappelin kotisivulle