Kappeli – historiallista herkuttelua


Kappeli sijaitsee aivan Helsingin sydämessä. Samalla paikalla on ravintolatoimintaa harjoitettu jo lähes 150 vuotta. Kun astuu Kappelin saliin, historia on käsinkosketeltavasti läsnä, komeissa kattokruunuissa, kuuluisien taiteilijoiden maalaamissa teoksissa ja Suomen taiteen kultakauden merkkimiesten nimikkopöydissä. Juuri tuosta pöydästä Eino Leino tähyili, näkyisikö kavereita matkalla Kämppiin, tuossa varmaankin iloiset herraseurueet viihtyivät päiväkausia.
Kappeli ei kuitenkaan ole jäänyt historiansa hämäriin vaan elää vahvasti myös tätä päivää. Sinne on suorastaan pakko päätyä, kun käy Helsingissä ihailemassa kauppatorin vilskettä, Havis Amandaa tai Espan tunnelmaa, tai joulun aikaan Tuomaan markkinoita. Tällä kertaa juhlistimme 8 vuotta täyttävää suvun pikkuprinsessaa. Kappelissa aikanaan istuskelleet taiteilijat ovat saaneet nimikkomenunsa, mutta me valitsimme pääruokalistalta poroa ja hiillostettua siikaa, lapset lehtipihvit. Annokset olivat kauniita ja herkullisia. Poropihviä en ollutkaan ennen maistanut. Jälkiruokaakin oli pakko saada, mutta valinta oli vaikea. Osa päätyi raparperi-juustokakkuun jäätelön kera, osa mansikoihin ja jäätelöön. Jopa seurueen maitoallergikko sai ihanan sorbetin.

Kappelissa viihtyivät aikansa suuruudet Jean Sibeliuksesta Albert Edelfeltiin ja L.Onervaan. Niin viihdyimme mekin: yhdistelmä kaunista, historiallista miljöötä, hienoja maisemia ikkunoista, hyvää ruokaa ja ystävällistä palvelua kantaa varmaan seuraavatkin 150 vuotta. Onnea Kappelille!
Kappelin kotisivu: Klikkaa tästä Kappelin kotisivulle 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aasialainen keittiö Kellokoskella

Board Game

Autoon renkaat