Juoksun juhlaa 50. Lasse Viren hölkässä

Myrskylän Myrsky järjesti jo 50. Lasse Viren hölkän Kiparkatissa. Myrskylän juoksijalegenda kertoo nimikkohölkästään, että hyvältä tuntuu tämä tapahtuman vuodesta toiseen jatkuva vetovoima.

Lasse Viren faniensa ympäröimänä.

Mainio talkooporukka tätä on pyörittänyt vuodesta toiseen ja runsas osanottajamäärä ja yleisömäärä on tavallaan palkintoa heillekin, arvioi Viren. On ollut mukava tavata näissä kotoisissa maisemissa myös vanhoja kilpakumppaneita, hän jatkaa. Nytkin on mukana vielä pari. On Frank Shorter USA:sta ja myös paljon ylipitkiä matkoja juossut Pablo Vigil niin ikään USA:sta, mutta nuorempana hän kilpaili radoilla kuten minäkin, Viren kertoo. On myös mukava jakaa palkintoja lasten ja nuorten sarjan parhaille. Toivottavasti he myöhemminkin muistavat, että Myrskylässä oltiin ja sinne olisi taas kiva mennä.

Valmistautumista maratonille

Jukka-Pekka Hassinen Vantaalta edustaa KU-58 seuraa ja kertoo olevansa ensimmäistä kertaa Lasse Viren hölkässä. Tämä on osa valmistautumista lokakuun puolivälin Vantaan maratonille, joka on samalla aikuisurheiluliiton sm-maraton. Olen aina halunnut tulla tänne ja nyt kun tämä on viideskymmenes juhlajuoksu, niin päätin tulla.

Jukka-Pekka Hassinen, Vantaa, KU-58

Kiva maalaistapahtuma

Johanna Uusi-uitto Asikkalasta kertoo osallistuneensa jo reilut kymmenen kertaa tähän tapahtumaan. Matkana 10 kilometriä tällä kertaa ja aikatavoitteena 46 minuuttia. Tämä on perinteinen maalaistapahtuma, reitti on hyvä ja siksi tulen aina uudestaan, hän kuittaa hymyillen.

Johanna Uusi-uitto, Asikkala.

Jokaisessa hölkässä mukana

Nisse Viren on Lassen vanhin veli ja veljessarjan lihavin, kuten hän itse lohkaisee iloinen virne suupielessään. Nisse on osallistunut jokaiseen Lasse Viren hölkkään. Nykyään juoksu ei enää oikein suju, joten hän kertoo osallistuvansa patikkasarjaan.

Nisse Viren.
Hyväkuntoinen haitarimies

Eläkeläisnäyttelijä Pekka Räty kertoi osallistuvansa jo 38. kertaa Lassen hölkkään ja matkana tänään 10 kilometriä. Tavoiteaika hänellä on tunti ja 4-5 minuuttia päälle. Räty kertoo, että hänen ensimmäisestä elokuvaroolistaan Simpauttajan Imppana tulee myöskin kuluneeksi 50 vuotta. Hän kertoo pitäneensä lenkkipäiväkirjaa ja harjoituskilometrejä kertyneen kaikkiaan kunnioitettavat 73 300. Kuusikymmentäkahdeksan vuotta on mittarissa ja olen saanut olla terveenä, lähettää Räty kiitokset yläkertaan. Haitari on kulkenut mukana koko ajan, koska on mukava tuoda hyvää mieltä ihmisille. Minä en saa enkä edes halua tästä mitään korvausta, tämä on ihan lähetystyötä, kertoo hyväkuntoisenoloinen Räty hymyillen.

Pekka Räty.

Vanha tukija yhä mukana

Jack Valentin kertoo työskentelevän japanilaiselle Asics-yhtiölle. Olemme tukeneet Lassea vuodesta -76 alkaen, hän kertoo. Olemme sen jälkeen olleet koko ajan yhteydessä, emme ole koskaan hukanneet toisiamme, en minä, eikä yhtiömmekään. Hän kertoo nyt osallistuvansa neljättä tai viidettä kertaa Lassen hölkkään. Olen jo tulossa vanhaksi ja siksi tänään vain 10 kilomeriä. Aiemmin olen juossut puolimaratonin, hän kuittaa lopuksi hymyssä suin. Teuvo Kuivaniemi kertoo olleensa ensimmäisestä hölkästä asti mukana ja ideoimassa koko tapahtumaa. Ensimmäisessä hölkässä oli 282 osaottajaa, hän muistelee. Siitä eteenpäin vuosittainen osallistujamäärä kasvoi ja tietysti Lassen ansiosta. Montrealin kultamitalien jälkeen pääsimme jo lähelle tuhatta osallistujaa. 

Jack Valentin, Nisse Viren ja Teuvo Kuivaniemi.

Paralympia-sarja ensi kertaa mukana

Ensimmäistä kertaa mukana oli myös paralympia-ryhmälle oma sarja, kertoo Mervi Saarinen. Hän korostaa, että sarjan nimi on nimenomaan paralympia, ei paraolympia. Osallistujia sarjassa oli kuusi ja matkana oli yksi kilometri.  

Kalle Maunula, Orimattila

Mervi Saarinen kertoo toimineensa noin 30 vuotta kehitysvammaisten tukiyhdistyksessä nyt puheenjohtajana ja aiemmin muissakin tehtävissä. Tunnelma Lasse Viren- hölkässä on ollut hyvä, lopettaa Saarinen.

Mervi Saarinen. 


Tavataan taas vuoden päästä Myrskylässä Lasse Viren hölkässä!

Puolimaratonin lähdössä oli tungosta.

Teksti ja kuvat Aku Eronen. 



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesä avattiin Myrskylässä

Kortiston juhlatila