Kesä avattiin Myrskylässä

Lauantaina pidettiin Myrskylän kesänavaus keskustan torilla. Tapahtuma keräsi runsaasti väkeä. Oli yritysten pöytiä ja järjestöjen telttoja, oli Pikku-Eetu vaunukahvila, josta sai jäätelöä ja kahvia sekä jättimunkkeja. Oli runsaasti meitä kyläläisiä ja kesäasukkaita. Ja musiikista vastasi tietysti taitava Äijämuskari, joka saa aina lantiot notkumaan ja housujen puntit heilumaan! Myytiin arpoja ja kierrätettiin tavaraa. Oli tietysti myös juhlapuhe ja sen piti tuore kunnanjohtaja Esa Ukkola. 

Kunnanjohtaja Esa Ukkola.

POIMINTOJA KUNNANJOHTAJAN PUHEESTA

Kunnanjohtaja kiitteli yleisöä, jonka osana itsekin olin. Hän kehui, kuinka mukava on nähdä meitä ja meidän hymyileviä kasvojamme. Ja tosiaan, huomasin itsekin hymyileväni iloisesti puhetta kunnellessani. Ukkola sanoi, että hänelle on ilo ja kunnia saada olla avaamasssa Myrskylän kesää. Hän totesi myös, että hänelle on ollut oikein mieluisaa aloittaa Myrskylän kunnanjohtajana. Hän jatkoi  kokevansa, että hänet on otettu hyvin vastaan niin kuntalaisten, henkilöstön kuin päättäjienkin toimesta. Ukkola jatkoi, että moni asia on hänelle entuudestaan tuttua, nyt kunnanjohtajana on vain uusi näkökulma ja uusia asioita edessä. 

Kunnanjohtaja valoi uskoa tulevaisuuteen ja tapahtuman yleisöön sanomalla, että vaikka olemme pieni kunta, pärjäämme kyllä, kun meillä on 

-realistinen tilannekuva.

-tavoittelemme kasvua, mutta päätämme selvitä myös muista tilanteista

-erotumme vahvuuksillamme

- näymme ja kuulumme kaikilla kanavilla

-kun meillä on vireää elinkeinotoimintaa

- saamme ihmiset ymmärtämään oman etunsa ja muuttamaan Myrskylään.

- erotumme tekemällä asioita laadukkaasti

-meillä aktiiviset yhdistykset

-otamme kuntalaiset mukaan kehittämiseen, markkinointiin ja viestintään.

- katsomme asioita tulevaisuuden suunnasta.

- ja tärkein: Myrskyläläiset viihtyvät Myrskylässä.

KAIKKIEN PANOSTA TARVITAAN

Kunnanjohtaja Esa Ukkola muistutti myös juhlapuheessaan, ettei kunnan johtaminen ole yhden hengen show, kaikkien panosta tarvitaan. Hän luetteli yleisölle muutaman tärkeän lupauksen ja osoitti viimeisessä lupauksessa olevansa myös huumorimiehiä: 

  • Teen omalta osaltani parhaani hyvän päätöksenteon kulttuurin ja ilmapiirin ylläpitämiseksi
  • Teen parhaani kunnan elinvoiman lisäämiseksi ja hyvän yhteistyön rakentamiseksi paikallisten yritysten ja yhteisöjen kanssa.
  • Teen parhaani, että henkilöstö jaksaa tsemppimielellä palvella kuntalaisia.
  • Lupaan tarttua asioihin reippaasti.
  • Muutenkin lupaan olla reipas poika ja syödä hyvin. (Paikallisissa ravintolayrityksissä, suosittelen tätä muillekin)

Hän esitti myös toiveen kuulijoille: tavataan torilla ja paikallisissa tapahtumissa, tulkaa käymään tai kutsukaa käymään. 

Muusiikista vastasi Äijämuskari.

VIRANHALTIJAPÄÄTÖS

Lopuksi kunnanjohtaja Ukkola avasi kesän suu messingillä viranhaltijapäätöksellä. Päätöksen esittelyosassa Ukkola muistutti, että kesällä Myrskylä on kauneimmillaan. On järviä, metsiä ja kesäasukkaita, kylät ovat vireitä ja vehreitä.  Tästä syystä on perusteltua olla kesämielellä. Kesämieli on rento ja letkeä. Hän myös muistutti, että Myrskylässä voi kesällä mm. uida, pyöräillä ja subbailla.

Päätös: kesä alkaa Myrskylässä tänään. 27.5.2023 ja Myrskylässä vallitsee hyvä kesäfiilis. Päätöksestä ei voi valittaa. 

Lisäyksenä kerrottakoon vielä, että Myrskylän Säästöpankki tarjosi pehmisjäätelöä ja kahvia, Viren yhtiöt grillimakkaroita. Ja hyvin maistuivat molemmat! 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juoksun juhlaa 50. Lasse Viren hölkässä

Kortiston juhlatila