Saarenmaa

Kaikki vanhemman polven suomalaiset ovat varmaan kuulleet Saarenmaan valssin, jossa ylistetään valoisia öitä ja Saarenmaan kesäisen yön kauneutta. 

Piispanlinna sijaitsee kylpylähotellien läheisyydessä kävelymatkan päässä.

Saarenmaalle suuntasimme mekin viikoksi, ei ehkä niinkään valoisten öiden houkuttelemana, vaan kylpyläloman edullisuuden vuoksi. Olimme suunnittelemassa lomareissua kotimaassa ja laskemassa, paljonko majoitukset tulisivat maksamaan, kun huomasimme lehti-ilmoituksen viikosta kylpylässä, joka tulisi huomattavasti edullisemmaksi. Teimme nopean päätöksen ja jo parin päivän päästä olimme matkalla.
Tallinnan satamassa oli vastassa bussi ja opas Anneli, joka kertoili matkan aikana tietoa kohteestamme. Parin tunnin bussimatkan jälkeen menimme lautalla Muhun saarelle, sieltä pengertietä Saarenmaalle ja siellä pääkaupunkiin Kuressaareen.

Meidän hotellimme, kylpylähotelli Ruutli, sijaitsi hienolla paikalla meren rannassa, aivan piispanlinnan vieressä, lyhyen kävelymatkan päässä Kuressaaren keskustasta.
Ryhdyimme viettämään kylpyläelämää: uintia hotellin täysikokoisessa uima-altaassa, hierontaa, mutahoitoa, rauhallisia kävelyjä meren rannalla ja puistossa, kuntosalilla käyntiä. Kiireisen kevään aiheuttama stressi alkoi kummasti helpottaa. 


Somevaari kiinalaisessa hieronnassa.
Tiibetiläinen hieronta suolanyyteillä ja kiinalainen hieronta laukaisivat lihasjännityksiä, mutakylpy jätti jälkeensä pehmeän ihon. Jalkahoidon jälkeen olisi voinut hypellä takaisin huoneeseen. Sääkin suosi, varsinkin loman alkupäivinä oli niin lämmintä, että jopa heitimme talviturkit piispanlinnan takana olevalla uimarannalla.
Hoikistumaan ei kyllä päässyt. Hotellissa oli runsas aamiainen, ja Kuressaaren keskustassa on vieri vieressä houkuttelevia ravintoloita ja kahviloita. Valikoimaa riittää kansainvälisestä paikalliseen. Saarenmaan villisikaa ja ankkaakin tuli maisteltua. Osallistuimme maaseuturetkelle, jossa Anneli-oppaamme paitsi esitteli meille Saarenmaan tärkeimmät nähtävyydet, antoi myös tuhdin tietopaketin Saarenmaan menneisyydestä ja nykypäivästä. Erityisesti jäi mieleen Kaalin kraaterijärvi ja siihen liittyvä tarina.

Jos rakastat shoppailua ja yöelämää, Saarenmaa ei ehkä ole sinun paikkasi, mutta jos kaipaat vehreää luontoa, rauhaa, hemmottelua ja historiallisen kauniin ympäristön, tule ihmeessä kylpylälomalle. Tuliaisiksi voi ostaa Saarenmaan omia tuotteita, niin ruokaa kuin kauniita käsitöitäkin. Kotiin palasimme rentoutuneina ja levänneinä.

Tästä klikkaamalla hotellin kotisivulle: http://www.saaremaaspahotels.eu/fi/

Näkymiä saarelta:

Muutama tuulimylly on yhä säilynyt.

Piispanlinnan ympäristöä.

Pääkadun ravintoloita.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aasialainen keittiö Kellokoskella

Board Game

Autoon renkaat