Uusi auto

Autossa on kuluvia osia ja ne ikääntyvät, vaikka niillä ei paljoa ajettaisikaan. Meidän Rellulla oli ajettu vasta noin 80 tkm, mutta ikää sillä oli jo noin seitsemän vuotta. Siksi päätimme, että oli aika vaihtaa autoa. Halusimme ihan uuden tai uudenveroisen, vain hyvin vähän ajetun auton.

Pullervo ja Somevaari.
Kiertelin muutamia kotipaikkakuntani autokauppoja ja vertailin uusien pikkuautojen hintoja ja varusteita. Päädyin edulliseen Hyundain i20 malliin.
Kotona istuin tietsikan ääreen.
Katsoin netistä kaikki jälleenmyyjät ja lähetin tarjouspyynnön kaikkiaan kahteentoista liikkeeseen ympäri etelä-, ja keski-Suomea..
Vaihtoautostani laitoin kuvan, kerroin merkin, mallin, käyttöönottopäivämäärän, rekisterinumeron ja matkamittarin lukeman.
Sekä lyhyen kuvauksen vaihtoauton kunnosta.
Lähes kaikki liikkeet vastasivat tarjouspyyntööni.

Paras tarjous tuli Autotalo Ripatilta Lappeenrannasta. Auto oli ollut koeajoautona, mittarissa alle tuhat kilometriä. Tarjous vaihtoautosta oli toiseksi paras, mutta välirahan kanssa ja rahoitussopimuksen edullisen koron kanssa tarjous voitti selkeästi kaksi toiseksi tullutta, tasavahvaa tarjousta. Haarukka edullisimman ja kalleimman kesken oli huimat neljätuhatta (4000) euroa! Lisäksi Ripatilla "on sellainen käytäntö", että kaukaa tuleville maksetaan hotelliyö hakureissulla paikallisesta hotellista. No sehän passasi meille! Sovimme ajan ja läksimme vaihtamaan autoa. Ripatti hoiti kaiken "paperisodan".


Edellisen automme olimme ristinneet Vesikirpuksi. Koska tämä haettiin Saimaan rannalta, annoimme uudelle autolemme nimeksi Pullervo, ehkä kaikkein tunnetuimman saimaannorpan mukaan.
Nyt kun olemme ajaneet parisen viikkoa uudella Hyundaillamme, olemme erittäin tyytyväisiä! Auto on pieniruokainen, hallintalitteet hyvin esillä ja siitä myös huomaa (kuten valmistaja ilmoittaa), että se on Euroopassa suunniteltu ja tehty eurooppalaisille kuluttajille. Viisi ovea ja "kaatuva" takapenkin selkänoja lisäävät monikäyttöisyyttä ja tekevät i20:stä tarvittaessa pikku farmarin. Hyvä auto meille!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aasialainen keittiö Kellokoskella

Board Game

Autoon renkaat