Muutto

Kun on ehtinyt jo eläkeikään, muutto ei olekaan enää ihan yhtä pikku juttu kuin joskus nuorena. Silloin homma hoitui ainakin minulla pienen pakettiauton vuokrauksella ja yhden kaverin kanssa.
Hiljattain muutimme noin 80 neliön pienehköstä omakotitalosta noin 65 neliön kolmioon, kerrostalon kolmanteen kerrokseen Järvenpäähän. Siinä tarvittiin umpinaista kuorma-autoa, sen kuljettajaa ja useampia "kantajia".


Muuttopäiväksi sattui kolea ja sateinen sää. Oli kuukauden ensimmäinen päivä, kuten kai aika usein muutossa on.
Olimme pakanneet tavaroita jo muutaman viikon ajan. Koska asuintilamme tässä muutossa pieneni, vuokrasimme myös kylmävarastoa, johon veimme osan tavaroista.
Pakkasimme lasitavaran huolellisesti suojaten, kirjoja vain laatikoiden pohjille, (etteivät laatikot olisi liian painavia kantaa) ja purimme liian suurikokoiset huonekalut osiksi, että mahtuvat ovista. (sängyt, kirjahyllyn yms)
Vuokrasimme myös reilusti tukevia, muovisia muuttolaatikoita (ovat melko edullisia).

Sopiva muuttofirma löytyi netistä "googlaamalla". KuljetusKengurut antoi hyvän, ystävällisen ja asiantuntevan vaikutelman jo heti ensi puhelulla ja hintakin tuntui kohtuulliselta ja oli kilpailukykyinen. Sovimme muutosta.

Yhtiön muuttoauto tuli sovittuna aikana ja sen kuljettaja Samu oli varsinainen asiantuntija. Hän opasti itse nuorehkoista miehistä kokoamaamme kantajaryhmää hienosti auton pakkaamisjärjestyksessä. Vaikka tavaraa oli paljon, kaikki mahtui ja hiukan tilaakin vielä jäi Samun neuvojen ansiosta. Uskon lisäksi, että pitkälti hänen opastuksensa ansiota oli, ettei tässä muutossa rikkoutunut mitään. Tähän mennessä joka muutossani jotain on mennyt rikki. Tai sitten olimme vain onnekkaita, mene ja tiedä. Mutta muuttoauton kuljettaja Samu oli hyvä auton lastaamisessa(kin).
Summa summarum - kun tavaraa on ehtinyt kertyä paljon kuten useimmilla tässä iässä jo on, parasta on tilata kunnollinen muuttoauto oikeasta muuttofirmasta. Niissä homma osataan.
Kantamisessakin on hyvä olla järki mukana, pelkillä lihaksilla voi syntyä vahinkoja. Arvotavaralle olisi ehkä syytä olla vakuutus. Meillä nyt ei sellaista tavaraa ollut.
Jos olet muuttamassa, suosittelen KuljetusKengurut muuttopalvelua pääkaupunkiseudulla. Sen kotisivuille pääset klikkaamalla TÄSTÄ

Lainaus kotisivulta: "KuljetusKengurut Oy tarjoaa käyttöösi ammattitaitoiset muuttopalvelut niin Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle. Teemme myös muuttoja koko maahan, pääkaupunkiseudulta tai pääkaupunkiseudulle."

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aasialainen keittiö Kellokoskella

Board Game

Autoon renkaat